Jytte Rex

Jytte Rex
8. juli – 3. september

GrafikGalleriet, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved har hermed fornøjelsen af, at præsentere grafiske arbejder af Jytte Rex .

Udstillingen har fernisering lørdag d. 8. juli kl. 14 -17 og varer til 3. september. Den daglige åbningstid er to.-søn. kl.12-17
JRs kunstneriske projekt har involveret mange forskellige medier gennem tiden: Maleriet, filmen, fotografiet, tegningen, grafikken og den trykte tekst. Kendetegnende for hendes arbejder er dog blandingsformer som tekst på malerier, maling på fotografier, bogcollager og film, som befinder sig et sted mellem dokumentar- og fiktionsfilm eller mellem fortælling og billeddigt . Gennem de mangfoldige kunstneriske udtryk opstår poetiske og drømmende værker; en bevægelse mod at fange virkeligheden i et krydsfelt mellem fortid og nutid, mellem indre og ydre erfaring og mellem det unikt personlige og det mere almene. Således blander JR billeder fra sin private historie med referencer til den vestlige kulturs mytologiske bagage. Den personlige fortid flettes ind i den græske og ægyptiske mytologis fabelvæsener, og den klassicistiske menneskefremstilling.
Med denne udstilling kan man opleve Jytte Rex univers, som det udfolder sig når det grafiske medie er centralt i værkerne
Jytte Rex er uddannet fra Kunstakademiet i København i 1969, bl.a. ved en af Danmarks mastodonter indenfor grafisk kunst, Palle Nielsen.