Konvoj+Grenaae

Konvoj+Grenaae
7.juli – 2.september 2018

GrafikGalleriet på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved har hermed fornøjelsen at invitere til åbning af udstillingen Konvoj+Grenaae.

Udstillingen åbner lørdag d. 7. juli kl. 14 og varer til d. 2. september.  Åben to.-søn. Kl. 12-17. Fri entré.

Det bliver en spændende og anderledes grafikudstilling med overraskende eksperimentelle elementer og sammenblandinger med andre medier.

KONVOJ+Grenaae er en konstellation af tre vidt forskellige kunstnere, der mødes i en fælles fascination af den billedæstetik, man finder ude i de skæve, mørke og yderste afkroge af populærkulturen. De tre kunstneres individuelle billedarkiver samples og bearbejdes i de grafiske teknikker; serigrafi og risoprint. Også her finder man en fælles kærlighed til grafikkens egenart, teksturen og trykfarvernes fremtoning på papiret. Det er en fælles handling hvor værkerne under bearbejdningen går på skift mellem kunstnernes hænder, og der er ingen veto-ret for eller imod den enkeltes bidrag til værket under processen. Det er en intuitiv proces og således et uforklarligt, nærmest magisk øjeblik, når værket i fællesskab erklæres færdigt.

Konvoj er et kunstnerkollektiv bestående af Peter Rørbæk (1969) og Anders Benmouyal (1976). Den tredje kunstner Lars Grenaae (1965) er uddannet billedkunstner fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og har siden 2001 været ansat der som lektor.

På denne udstilling på GrafikGalleriet  vises serigrafiske værker,  trykt på forskellige materialer som fx glas, spejl  og papir. Værkerne sammenstilles med keramiske objekter, fundne objekter o.lign. og det hele præsenteres i en til lejligheden konstrueret montre, som varierer i form, dybde og ruminddelinger.