top of page

6 Næstved-grafikere

6-n-grafikere,-fernis-(5).jpg
23. september - 22. oktober

GrafikGalleriet åbner dørene til fernisering af udstillingen

"6 Næstved-grafikere".

Det sker lørdag d. 23. september kl. 14.

Forhenværende museumsdirektør for Næstved Museum Palle Birk Hansen er inviteret til at åbne udstillingen.

 

De udstillende er en del af en kreds af kunstnere i Næstved, som ud over maleriet også har beskæftiget sig seriøst med original-grafikken.

Da Grafisk Værksted, Næstved åbnede i 1988 på Grønnegades Kaserne, blev de en naturlig del af medlemsskaren og de har bibragt værkstedet megen viden og udvikling i forhold til grafikken.

 

Kunstnerne er:

Ole Vincent Larsen ( 1938-2003)

Jørgen Erik Scheel-Bech

Minna Andersen

Helle Jessen

Egon Mortensen (1941- 2002)

Villy Daugaard Pedersen  (1915-1994)

 

Kom og se

venlig hilsen

Grafisk Værksted\GrafikGalleriet, Næstved

ved Holmegaard Værk 

6 Næstved-grafikere

Helle Jessens flerfarvede linoleums- og træsnit viser, helt suverænt, prospekter fra hendes rejser i først og fremmest de nordatlantiske lande. Det handler om storladen natur med is, fjelde, fjord og hav. Et særkende for hendes teknik er den såkaldte iris-trykmetode, hvor man ser en indfarvning af trykfladen med flere farver på en gang og hvor de blandes, idet de overlapper hinanden. En af de sværeste teknikker indenfor højtryks teknikken.

Minna Andersens arbejder er fuld af fugle og andre naturelementer sat i mere eller mindre abstrakte sammenhænge. Udført i højtryksteknikken træsnit. En af de ældste grafiske teknikker.

De fortæller om naturens styrke, men også dens skrøbelighed.

Egon Mortensen er ligesom en eventyrdigter. Han leger med tanken om okkulte steder og hændelser. Ikke fri for erotisk islæt. Vølver, hekse og "koglerier"i det skjulte. Det er flerfarve-træsnit det drejer sig om og det er de suveræne af slagsen. 

Ole Vincent Larsen arbejdede med radering, kobberætsning og koldnålsradering. Hans motivverden i de viste arbejder er udpræget surrealistiske landskaber med fysiognomier som robotter eller mutationer. Ole V. L. var også en produktiv forfatter/digter.

 

For Jørgen Erik Scheel Bech´s vedkommende tager hans stærke ansigtsmotiver opmærksomheden. Hans arbejder med fotogravure (en nyere dybtryksteknik), fører netop den manuelle gren af teknikken frem til det sublime. 

Villy Daugaard Pedersen arbejdede med 2 af de grafiske teknikker. Litografi (stentryk) og dybtryk (koldnål/akvatinte). Hans motiver viser abstraktioner over bindingsværk i alle tænkelige kombinationer. Desuden arbejdede han også med motiver fra hans mange rejser til Rom. Ikke mindst de smukke husporte. Både i sort/hvid og farver. Mange af de viste billeder på udstillingen er venligst udlånt af Næstved Kommunes Magasin.

Arkiv I. Glæden

Udvalgte værker fra arkivet
25. marts til 7. maj

Udstillingen Arkiv I. Glæden er er den første arkivudstilling af en serie på tre, der hver især dykker ned i og skaber fortællinger om arkivet, værkerne og kunstnernes arbejde på Grafisk Værksted Næstved. Grafisk Værksteds arkiv rummer et arkiv på over 5000 grafiske værker produceret af kunstnere på værkstedet i en periode over 35 år.

Kom med ned i fortællingerne om Grafisk Værksteds arkiv Søndag den 16. april kl 15.00 fortæller Grafisk Værksteds leder, kunstner og trykker, Jan Kiowsky om værker fra Grafisk Værksted Næstveds arkiv. Vi dykker ned i værkemes processer og nogle af de kunstnere, der har været en del af Grafisk 
Værksted gennem tiden, hvor glæden ved grafikken som teknik, udtryk og praksis har været dyrket og eksperimenteret med. Kom og hør med, det er gratis, og der vil være kaffe og the. 

bottom of page