top of page

Grafisk Værksted Næstved

Grafisk Værksted Næstved råder over mange lyse kvadratmeter i vores nye omgivelser på Holmegaard. Arbejdsfaciliteterne er gode og de teknikker, som er tilgængelige på værkstedet er: Radering, ætsning, akvatinte, fotopolymergravure, litografi, linoleumssnit, træsnit og computerbaseret grafik.
Grafisk Værksted Næstved ved Holmegaard

Grafisk Værksted Næstveds nye fasciliteter på Holmegaard.

Om Grafisk Værksted

Værkstedet er nu placeret ved Holmegaard Værk ca. 10 min fra Næstved centrum. Konstruktionen bag er i dag en forening med en bestyrelse på 7 medlemmer. Det er kunstnerstyret og med tilskud fra Næstved kommune.

 

Arbejdsfaciliteterne er gode, og de teknikker, som er tilgængelige på værkstedet er: Radering/ætsning/dybtryk, fotopolymer gravure, litografi, linoleums/træsnit og computerbaseret grafik. Værkstedet anvendes af kunstnere, som arbejder professionelt og seriøst med grafiske teknikker på et kvalitativt højt niveau. Kunstnerne kan hver især i fred og ro arbejde og eksperimentere med teknikkerne og i visse tilfælde, med indkaldt ekspertbistand, dygtiggøre sig indenfor de nyeste grafiske landvindinger.
 

Historie

Grafisk Værksted Næstved lå tidligere placeret ammen med Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Efter et positivt samarbejde mellem politikere og kunstnere i det tidligere Storstrøms Amt åbnede “Storstrøm Amt’s Grafiske Værksted” i 1988 i lokalerne på Grønnegades Kaserne i Næstved.

Fra 1. januar 2007, hvor amterne blev nedlagt, overgik Værkstedet til Næstved Kommune og ændrede navn til Grafisk Værksted/NÆSTVED – Print Studio for Artists.

I 2013 kunne værkstedet fejre sit 25 års jubilæum som værksted for professionelt arbejdende kunstnere fra ind- og udland.

​​

I tidens løb har gæstekunstnere fra ind- og udland som led i værkstedets Artists in Residence program haft mulighed for at bo og arbejde i kortere eller længere tid på værkstedet, hvilket har været til stor inspiration for de tilknyttede kunstnere.

 

I slutningen af 2019 fik værkstedet endnu en ansat, som er ansvarlig for udviklingen af nye artist-in-residence initiativer og samarbejder. 

I værkstedets levetid er der opbygget et stort arkiv af original grafik udført af de tilknyttede kunstnere, som til stadighed udvides, og som sælges fra værkstedet samt på udstillinger i ind- og udland.

GrafikGalleriet huser udstillinger af original grafik – dels af værkstedets medlemmer og dels af andre danske og udenlandske grafikere. Galleriet råder i tilknytning til udstillingslokalet over et fint udendørs areal.

Værkstedets tidligere lokaler på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Pernille Kløvedal arbejder på litografier med Jan Kiowsky.

bottom of page