top of page

Aktuelle udstillinger og events

Kragetræer_1-(2).jpg
    Forlænget til 29. juni    
Pernille Kløvedal Helweg og 
Svend-Alan Sørensen
9. marts - 5. maj 
Forlænget til 29. juni 

Grafikgalleriet inviterede Pernille Kløvedal Helweg til at udstille solo i 2024, og Pernille inviterede Svend-Alan Sørensen til at deltage i udstillingen. Et samarbejde gik i gang: Inden vi havde set os om, havde vi fundet titlen ”Kragetræer”. Et ord vi troede den anden havde opfundet. Svend-Allan er til krager, og krager anbringer deres reder højt oppe i træer. Titlen passer også godt til Pernilles meter høje bannere, som hun trykker på grafisk værksted i Næstved. Desuden kan vi begge lide at sætte vores kragetæer. Senere googlede vi ordet ”kragetræer”, og der står der, at det er navnet på de to træstykker, der hænger over tagryggen på et stråtækt tag og er en sammensætning af to ord: ”krage” og ”træ”. Det har dog mere med en krog at gøre end med en krage. Men et kragetræ har en karakteristisk form, der kan minde om krager eller kragens vinger. Og kragen er monogam og klog, så den skal nok holde sammen på tagryggen.

KRAGETRÆER forlænger rygningens levetid på et stråtag. Gennem millioner af år har skildpadden båret moder jord på sin ryg. Sådan kom udstillingen til at hænge sammen via et ord, vi troede vi selv havde opfundet.

Kom og se to kunstnere fra hver sin generation med hver sit grafiske udtryk med det tilfælles, at de har hvert sit dyr, Svend-Allan kragen og Pernille skildpadden, som de har arbejdet med som tema i de sidste 10 år.

Kragetræer

bottom of page