Aktuelle udstillinger

susanne-invitation268.jpg

Susanne Mark

Fotogravure

 

Velkommen til udstillingen med arbejder af grafikeren Susanne Mark i GrafikGalleriet. På udstillingen vises arbejder i fotobaseret fotogravure. En nyere dybtryksmetode. 

Fernisering lørdag d. 14. Maj kl. 14-17 

 

Susanne Mark er uddannet på Kunstakademiet i København og repræsenteret i Kobberstiksamlingen, Kastrupgårdsamlingen, Fuglsang Kunstmuseum, Statens Kunstfond, Fotomuseet Brandt, m. fl.

 

Selv om Susanne Mark er født i Næstved og har undervist på Næstved Gymnasium i billedkunst i 30 år, skal man ikke forvente lokale motiver, når man besøger udstillingen. Billederne er fortrinsvis fra Italien og Iran/Mellemøsten, men selv om fotografierne i deres udgangspunkt er naturalistiske, bliver de bearbejdet på forskellig måde, således at de til slut mere beskriver en stemning end et konkret sted. 

exner-skinnebach.jpg

Marie-Louise Exner og Lars Skinnebach

Plantagen

 

Søndag d. 3. april 2022 kl. 15 åbner GrafikGalleriet, Næstved ved "Holmegaard Værk" op for fernisering af udstillingen "Plantagen", som er resultatet af et samarbejde mellem grafikeren Marie-Louise Exner og digteren Lars Skinnebach.


Grafikgalleriet og Næstved Grafiske Værksted ligger naturligt under samme tag. Kommer man for at opleve en af galleriets udstillinger, træder man på en måde også ind i værkstedet, der kun er adskilt af en fleksibel skillevæg. Man mærker stemningen af værksted og stikker man hovedet ind kan man måske få et glimt af de folk som går og arbejder der; kunstnere, en trykker, et par assistenter.
 

Den kommende udstilling på grafikGalleriet viser et større udvalg af billedkunstner Marie-Louise Exner grafiske værker fra flere ophold på Næstved Grafiske værksted. Til sin udstilling har hun inviteret digter Lars Skinnebach med som gæst.

 

Marie-Louise Exner har tilstedeværelsen i landskabet og naturen som sit udgangspunkt hvor det er musikken og det sanselige hun indfanger og formulerer, men også tanker om undergang, uendelighed og evigheden. Det at verden kommer og går omsat til før-sproglige tegn.

Lars Skinnebach bidrager med skrift og tekst til flere af Marie Louise Exners grafiske arbejder og viser desuden et forarbejde i form af 2 kalligraferede skriftruller.