top of page

KUP – Grafik & Provins

KUP_plakat.jpg

KUP – Grafik & Provins

Kvindeligt univers i provinsen
14. maj - 9. juli 2023

14. maj åbner udstillingen KUP – grafik og provins på Grafikgalleriet på Grafisk Værksted Næstved.

Ti kunstnere undersøger grafikken og provinsen i en udstilling, der tager afsæt i Grafisk Værksted Næstved og bevæger sig ud i byrummet. Igennem de sidste måneder har ti forskellige kunstnere arbejdet på Grafisk Værksted i Næstved; kunstnere som ikke nødvendigvis har grafikken som del af deres kunstneriske praksis. Grafikken er en kunstform, som ofte forbindes med reproduktion, imens provinsen (for storbyen) kan repræsentere noget, hvor der ingenting sker. Ligesom der er masser af liv i provinsen, er grafikken meget andet end reproduktion. Med grafikken og provinsen som omdrejningspunkt har kunstnerne skabt en række værker, der spænder over kloakering til fragmenter af gamle plakater i byrummet til fodtøj til sørgekåber og mosefund til produktion af ord i samarbejde distrikspsykiatrien og til udforskninger af grafikken som materialitet.

Igennem udstillingsperioden dukker værker op i Næstved by blandt andet på Næstveds digitale infostandere, offentlige toiletter og på biblioteket. Over sommeren bevæger kunstnerne, grafikken og provinsen sig videre med til Poly Udstillingsplatform på Vordingborg Station.

KUP – Kvindeligt univers i provinsen – begyndte på initiativ af Dorte Buchwald i 2020 på det daværende NU Galleri i Næstved. KUP-kollektivet sætter fokus på samtidskunsten i provinsen, på kvindelige kunstnere og på at lave kunstneriske interventioner i byrummet.

KUP består i denne udstilling af Dorte Buchwald, Camilla Nørgård, Heidi Hove, Jette Ellgaard, Kristina Ask, Sarah Bodil Tierney, Christina Hamre, Maiken Bent, Dina Lundvall Nielsen og Ulla Hvejsel.

Vi takker  Statens Kunstfond og Næstved kommune for støtte!

Arkiv I. Glæden

Udvalgte værker fra arkivet
25. marts til 7. maj

Udstillingen Arkiv I. Glæden er er den første arkivudstilling af en serie på tre, der hver især dykker ned i og skaber fortællinger om arkivet, værkerne og kunstnernes arbejde på Grafisk Værksted Næstved. Grafisk Værksteds arkiv rummer et arkiv på over 5000 grafiske værker produceret af kunstnere på værkstedet i en periode over 35 år.

Kom med ned i fortællingerne om Grafisk Værksteds arkiv Søndag den 16. april kl 15.00 fortæller Grafisk Værksteds leder, kunstner og trykker, Jan Kiowsky om værker fra Grafisk Værksted Næstveds arkiv. Vi dykker ned i værkemes processer og nogle af de kunstnere, der har været en del af Grafisk 
Værksted gennem tiden, hvor glæden ved grafikken som teknik, udtryk og praksis har været dyrket og eksperimenteret med. Kom og hør med, det er gratis, og der vil være kaffe og the. 

bottom of page