top of page

Marie-Louise Exner og Lars Skinnebach

Plantagen

Søndag d. 3. april 2022 kl. 15 åbner Grafikgalleriet, Næstved ved "Holmegaard Værk" op for fernisering af udstillingen "Plantagen", som er resultatet af et samarbejde mellem grafikeren Marie-Louise Exner og digteren Lars Skinnebach.


Udstillingen er åben to.-søn kl. 13-17.

Grafikgalleriet ligger
Glasværksvej 70, 4684 Holmegaard

Der er fri entré

Udstillingen varer til 8. maj.

Lars Skinnebach læser egne digte 28. april kl. 19.30

Grafikgalleriet og Næstved Grafiske Værksted ligger naturligt under samme tag. Kommer man for at opleve en af galleriets udstillinger, træder man på en måde også ind i værkstedet, der kun er adskilt af en fleksibel skillevæg. Man mærker stemningen af værksted og stikker man hovedet ind kan man måske få et glimt af de folk som går og arbejder der; kunstnere, en trykker, et par assistenter.

Ser man nærmere på galleriets udstillingsprogram er man ikke i tvivl om at det handler om den originale, grafiske kunst. Udstillingerne kurateres i en stor spændvidde fra internationale og danske samtidskunstnere, til tematiske gruppeudstillinger. Alle udstillingerne har dog det til fælles at både det grafiske udtryk og teknikkens særlige væsen, får stor plads.
De fleste af udstillingerne har direkte forbindelse med kunstneres ophold på værkstedet og de værker de har produceret der.

Men man er heller ikke i tvivl om at Grafikgalleriet hele tiden forsøger at forny sig og afsøge nye udstillingskoncepter. Måder man kan kombinere nye ideer og tanker og bringe de ældgamle teknikker i nyt lys og spil. Eller samarbejder med andre kunstgenrer med relation til grafik.

Den kommende udstilling på grafik galleriet viser et større udvalg af billedkunstner Marie-Louise Exner grafiske værker fra flere ophold på Næstved Grafiske værksted. Til sin udstilling har hun inviteret digter Lars Skinnebach med som gæst.

Marie-Louise Exner har tilstedeværelsen i landskabet og naturen som sit udgangspunkt hvor det er musikken og det sanselige hun indfanger og formulerer, men også tanker om undergang, uendelighed og evigheden. Det at verden kommer og går omsat til før-sproglige tegn.

Lars Skinnebach bidrager med skrift og tekst til flere af Marie Louise Exners grafiske arbejder og viser desuden et forarbejde i form af 2 kalligraferede skriftruller.
 

Marie Louise Exner (grafik) og Lars Skinnebach (digte)
bottom of page